Seful statului a inspectat podul de pontoane care se monteaza la Dornesti (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Şefului statului Traian Băsescu a revenit luni, în jurul orei 12.20, în localitatea suceveană Dorneşti însoţit de ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, unde a inspectat modul în care este instalat podul de pontoane peste râul Suceava, ca soluţie provizorie până la refacerea podului de pe DN 17 A Siret-Rădăuţi, avariat în urma inundaţiilor.

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat, luni, că în localitatea Dorneşti un detaşament de 125 de militari din Batalionul 72 Geniu şi Batalionul 17 Vânători de Munte a început instalarea podului de pontoane peste râul Suceava. Podul de pontoane va fi gata joi, a mai precizat MApN.

Preşedintele a ţinut să precizeze la Dorneşti, că atunci când a vorbit despre alocarea a şase milioane de euro pentru digul de la Săuceşti s-a referit la întreaga comună, în timp ce premierul, care anunţa alocarea a 1,8 milioane de euro, s-a referit strict la protejarea satului Săuceşti.

Întrebat dacă vor fi găsiţi banii necesari pentru construcţia digului de la Săuceşti, şeful statului a spus că va trebui să fie găsită această sumă, chiar dacă vor fi luaţi bani de la alte domenii, pentru că acel dig trebuie construit.

El a precizat că este vorba despre un dig pe o lungime de 18 kilometri, pentru protejarea întregii comune Săuceşti, investiţia fiind de şase milioane de euro.

La Dorneşti, preşedintele a solicitat ofiţerilor SPP să îi îndepărteze pe jurnalişti din faţa sa, după care s-a urcat într-o barcă a armatei şi a trecut pe malul celălalt al râului Suceava, pentru a vedea cum este instalat podul de pontoane. “ Vreau să văd militarii. SPP-ul, daţi presa din faţa mea, că pe ei îi tot văd”.

După ce a stat de vorbă cu militarii care lucrau la construcţie, Băsescu a plecat cu un elicopter care a aterizat pe malul celălalt al râului.

Localitatea Dorneşti a fost afectată de recentele inundaţii, iar podul rutier care asigura legătura, pe DN 17 A, între localităţile Rădăuţi şi Dorneşti, a fost avariat.

Preşedintele Traian Băsescu s-a aflat şi vineri la Dorneşti, unde a recomandat ca soluţie de deblocare a drumului DN17 A Siret – Rădăuţi construirea unui pod de pontoane. El aprecia că această soluţie ar fi una mai rapidă pentru deblocarea circulaţiei în zona respectivă.


Intră acum și în grupul de